Miriam Holene startet på Bildøy for å grunnfeste troen på Jesus.
– Bildøy har vært innom bedehuset mitt hvert år, og jeg kjenner mange som har gått der før. Jeg har fått et veldig positivt inntrykk. Jeg har tenkt at det er en fin måte å starte voksenlivet på, innleder Miriam.
Hun har vokst opp i Ålesund, og har gått på offentlig barneskole og videregående. Det har hatt betydning for valget om å gå på bibelskole.
– Det gjorde at jeg var nødt til å ta mine egne standpunkt, og ikke følge strømmen. Stå opp for mine meninger.
Nettverket hennes av kristne ungdom var ikke spesielt stort, forteller hun. Likevel kan hun ikke si at hun sto alene, for hun hadde noen.
– Men det preger jo litt at man er annerledes enn 95 prosent av skolen.
Som åpen kristen fikk hun mange spørsmål om tro. Det er ikke alltid like lett å gi gode svar, og Miriam hadde selv spørsmål.
– Jeg hadde også spørsmål jeg ville finne ut av, som gjorde at jeg hadde enda mer lyst til å finne svar på bibelskole, av folk som har tenkt på disse spørsmålene før, og høre hva Bibelen sier om det.
Miriam hadde som mål å forstå ting dypere, så hun kunne svare folk bedre. Hun oppdaget at Bildøy hadde en bibellinje, Credo, og bestemte seg for å gå der. Og på sett og vis lå det litt i kortene at Miriam skulle ende opp her.
– Jeg er tredjegenerasjon Bildøy-er, ler hun.
Allerede på ungdomsskolen la hun grunnlaget for en personlig kristentro, og relasjonen til Jesus vokste fra barnetro til voksentro. På offentlig videregående ble hun «testet», som hun kaller det. Troen ble utfordret av verden. Da hun startet på Bildøy fikk hun også flere nye erfaringer.
– For det første ble jeg positivt overrasket over hvor styrkende det var å ha så mange kristne rundt meg på min egen alder, for det hadde jeg ikke hatt så mye av hjemme. Det var befriende og trygt, men også mye jeg ikke var forberedt på.
Internatlivet var en stor overgang for Miriam.
– For en person som har bodd hjemme i 18 år, var det en stor overgang å skulle omgås folk hele tida. Kjekt, men i starten veldig uvant.
– Er du bare på skolen hele tiden?
– Det er her du har vennene dine og det sosiale miljøet, men vi drar inn til byen på lørdagene, enten til Salem eller Betlehem, på studentgudstjeneste. Eller så er det litt forskjellig turer, til Bildefjellet, Sartor Storsenter, litt forskjellige småturer hit og dit, forteller hun.
Hverdagen på Credo består nesten bare av bibelfag, men det var det hun kom for, og presiserer at hun er veldig fornøyd.
– Credo-linjedagene er de mest spennende, hvor vi går ekstra dypt inn i ting. Da har vi seks timer med undervisning, enten i en bok i Bibelen eller et spesifikt tema.
– Hva er det aller viktigste du har lært?
– En ting som har fascinert meg veldig er sammenhengen i Bibelen – at hele Bibelen egentlig handler om Jesus. Selv om det er forskjellige bøker, så peker alt på ham, enten fram mot korset eller tilbake på korset. Det har vært styrkende for troa å se helheten og hvor sentrert Bibelen er på ham.
– Hva har vært høydepunktet så langt?
– Absolutt Israel. Linjeuka med Credo i Jerusalem var rå. Vi bodde sentralt og dro på ulike dagsutflukter til Gamlebyen, Hiskia-tunnelen, En-Gedi-ørkenen, Dødehavet og Tempelplassen. En spennende undervisningstime om det jødiske i evangeliene.
Det var også med på å knytte klassen enda tettere sammen.
– Man blir mye bedre kjent og tryggere på hverandre, for vi bodde tett på hverandre, og lærer mye nytt om folk.
Miriam er usikker på hva hun skal videre i livet, men er ikke i tvil om at et år på Credo har vært viktig.
– Uansett hva jeg ender opp som, så tror jeg det er avgjørende å ha en tett relasjon med Jesus. Jeg tror at Bildøy har hjulpet meg i å ta mange steg i troa, og utfordret meg på mange ulike måter – og fått enda større glede i det å lese i Bibelen.
I tillegg har hun innsett hva bønn kan bety.
– Jeg har sett viktigheten i bønn. Begge de tingene kommer godt med når man vil følge Jesus, uansett hvor man ender opp i verden. Jesus er den samme, uansett om man er i Ålesund, Bergen eller Israel, nå og om 20 år. Da er det greit å investere tid til å bli enda bedre kjent med ham, siden det er en relasjon jeg vil skal vare livet ut, avslutter hun.
Ofte snakker man om året på bibelskole som «det beste året i livet».
På Bildøy pleier vi i istedenfor å si at det beste ligger foran - det beste er ikke noe du gjør deg ferdig med etter et år på Bildøy.
Vi ønsker heller at at året på Bildøy blir til utrustning og glede for resten av ditt liv.
Til et liv «nær Jesus, nær livet».